Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, rozpływające się w ustach ciasto...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Z jajek, mąk, oleju, mleka i soli upiec biszkopt (może być oczywiście według waszego własnego przepisu). Po całkowitym ostudzeniu przekroić wzdłuż na dwa placki i przełożyć nutellą śliwkową (przepisy szeroko dostępne w necie i na smakerze :)
Przygotować masę: Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodając ostudzone mleko z cukrem. Wsypywać powoli mleko w proszku i dobrze zmiksować. Na koniec dodać serek waniliowy. Całą masę wylać na przełożony biszkopt. Można polać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce do całkowitego stężenia.