Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto otrębowe słodzone stewią, z dużymi kawałkami jabłek, żurawiną i rodzynkami.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1175
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 425
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3348
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1175
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 425
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3348
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 896
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na około 2 cm kawałki. Można je również zetrzeć, ale ja wolę w cieście większe kawałki. Margarynę ucieramy z jajkami, stewią i melasą. Dodamy jogurt, mąkę, otręby, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy jabłka i bakalie. Mieszamy delikatnie, aby nie połamać jabłek.
Ciasto wykładamy do formy na keks. Ja używałam formy silikonowej, więc nie musiałam natłuszczać.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 40-45 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto jest już upieczone w środku. Smacznego:)