Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto otrębowe słodzone stewią, z dużymi kawałkami jabłek, żurawiną i rodzynkami.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5552
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5552
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na około 2 cm kawałki. Można je również zetrzeć, ale ja wolę w cieście większe kawałki. Margarynę ucieramy z jajkami, stewią i melasą. Dodamy jogurt, mąkę, otręby, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy jabłka i bakalie. Mieszamy delikatnie, aby nie połamać jabłek.
Ciasto wykładamy do formy na keks. Ja używałam formy silikonowej, więc nie musiałam natłuszczać.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 40-45 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto jest już upieczone w środku. Smacznego:)