Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można zrobić z różnymi owocami, tutaj akurat z jabłkami
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ucierać, dodać przesianą z proszkiem mąkę, aromaty, rodzynki i olej, wymieszać, ciasto będzie dość gęste, 2. białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta 2 łyżki piany, wymieszać, dodac resztę piany, wymieszać delikatnie, 3. blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto, ułożyć owoce, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 min w 175 st, przestudzić, posypać cukrem pudrem, smacznego