Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można zrobić z różnymi owocami, tutaj akurat z jabłkami
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
1. masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku, ucierać, dodać przesianą z proszkiem mąkę, aromaty, rodzynki i olej, wymieszać, ciasto będzie dość gęste, 2. białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta 2 łyżki piany, wymieszać, dodac resztę piany, wymieszać delikatnie, 3. blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto, ułożyć owoce, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 min w 175 st, przestudzić, posypać cukrem pudrem, smacznego