Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu na różne okazje ciasto bez pieczenia
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105479
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 36
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105479
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 36
Składniki
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników 20 szt. Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyłożyć na herbatniki, przykryć warstwą herbatników.
Maliny umyć . 2 galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy zaczną tężeć wymieszać z malinami i wyłożyć na ciasto.
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody. Mango obrać usunąć pestkę , zblendować. Wymieszać z galaretką, wyłożyć na ciasto.
Migdały podprażyć na patelni, posypać po cieście.
Schłodzić 4 godziny w lodówce, pokroić na porcje.