Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale na spotkanie przy rodzinnym stole.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka- oddzielić żółtka od białek [2 białka odłożyć].4 białka ubić ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Dodać żółtka,olej,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem.Wszystko wymieszać mikserem.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.
Na tak przygotowane ciasto ułożyć owoce [teraz truskawki]
Odłożone białka ubić z 5 łyżkami cukru pudru i wylać na ciasto [nie musi być całkowicie pokryte]
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.