Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale na spotkanie przy rodzinnym stole.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Jajka- oddzielić żółtka od białek [2 białka odłożyć].4 białka ubić ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Dodać żółtka,olej,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem.Wszystko wymieszać mikserem.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.
Na tak przygotowane ciasto ułożyć owoce [teraz truskawki]
Odłożone białka ubić z 5 łyżkami cukru pudru i wylać na ciasto [nie musi być całkowicie pokryte]
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.