Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale na spotkanie przy rodzinnym stole.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2970
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 422
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2970
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka- oddzielić żółtka od białek [2 białka odłożyć].4 białka ubić ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Dodać żółtka,olej,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem.Wszystko wymieszać mikserem.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.
Na tak przygotowane ciasto ułożyć owoce [teraz truskawki]
Odłożone białka ubić z 5 łyżkami cukru pudru i wylać na ciasto [nie musi być całkowicie pokryte]
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.