Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale na spotkanie przy rodzinnym stole.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Jajka- oddzielić żółtka od białek [2 białka odłożyć].4 białka ubić ze szklanką cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Dodać żółtka,olej,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem.Wszystko wymieszać mikserem.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.
Na tak przygotowane ciasto ułożyć owoce [teraz truskawki]
Odłożone białka ubić z 5 łyżkami cukru pudru i wylać na ciasto [nie musi być całkowicie pokryte]
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.