Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,rustykalne ciasto z papierówkami. Pyszny dodatek do herbatki z cytryną. Ciekawostka, papierówka zwana jest też oliwką inflancką.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 204
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 143
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 582
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 204
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 143
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 582
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać odrobinę soli i cukier, miksować, aż powstanie puszysty kogel-mogel.
Następnie wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito, porcjami dodawać do ciasta.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wlać ciasto. Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, podzielić na półksiężyce, poukładać ciasno na wierzchu ciasta, posypać cynamonem.
Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni.