Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,rustykalne ciasto z papierówkami. Pyszny dodatek do herbatki z cytryną. Ciekawostka, papierówka zwana jest też oliwką inflancką.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 315
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3831
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 315
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać odrobinę soli i cukier, miksować, aż powstanie puszysty kogel-mogel.
Następnie wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito, porcjami dodawać do ciasta.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wlać ciasto. Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, podzielić na półksiężyce, poukładać ciasno na wierzchu ciasta, posypać cynamonem.
Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni.