Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,rustykalne ciasto z papierówkami. Pyszny dodatek do herbatki z cytryną. Ciekawostka, papierówka zwana jest też oliwką inflancką.
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 513
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 72
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 669
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 513
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 72
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 669
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać odrobinę soli i cukier, miksować, aż powstanie puszysty kogel-mogel.
Następnie wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito, porcjami dodawać do ciasta.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wlać ciasto. Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, podzielić na półksiężyce, poukładać ciasno na wierzchu ciasta, posypać cynamonem.
Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni.