Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do którego upieczenia wykorzystałam część owoców z nalewek. Ciasto pieczone w prodiżu.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2107
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1821
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2107
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1821
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy.
Do ciasta dodajemy owoce.
Mieszamy ręcznie drewnianą łyżką.
Wysmarować margaryną prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.).
Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!