Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do którego upieczenia wykorzystałam część owoców z nalewek. Ciasto pieczone w prodiżu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy.
Do ciasta dodajemy owoce.
Mieszamy ręcznie drewnianą łyżką.
Wysmarować margaryną prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.).
Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!