Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O czarnych porzeczkach często zapomina się na rzecz innych owoców jagodowych. Wiele osób unika ich ze względu na zdecydowanie kwaśny smak, jednak te owoce dodane do słodkiego ciasta gwarantują mu bezkonkurencyjny sukces! Ciasto z porzeczkami na oleju przygotujesz w pół godziny, więc sięgaj po przepis za każdym razem, gdy twoi goście są już w drodze, a na stole brakuje słodkości do kawy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328179
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7461
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328179
Składniki
Przygotuj foremkę do pieczenia o wymiarach 11x30 cm, tzw. Keksówkę. Dokładnie wysmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą.
Do dużej miski wbij jajka i ubij z cukrem na puszysty krem, dodaj jogurt oraz olej i nadal mieszaj do uzyskania gładkiej, błyszczącej masy. W głębokim talerzu zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, a także otartą skórką z cytryny i stopniowo dodawaj do ciasta. Przelej masę do foremki, a wierzch posyp umytymi i odszypułkowanymi porzeczkami. Następnie lekko przemieszaj ciasto widelcem wykonując esy floresy, by owoce znalazły się w środku ciasta. Placek możesz także upiec w podłużnym prodiżu.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 25-30 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce. Ciasto podawaj udekorowane cukrem pudrem i całymi owocami porzeczek.