Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto, które zawsze się udaje, można oczywiście wykorzystać inne owoce, ale idealnie smakuje z kwaśnym rabarbarem
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2565
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4025
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7123
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2565
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4025
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7123
Składniki
1. rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, oprószyć 2 łyżkami cukru, 2. margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodawać po 1 żółtku ucierając, dodać mąkę, proszę olej i aromat, wymieszać, 3. białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem, 4. ciasto wylać na blachę poukładać dość ciasno rabarbar, 5. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 40 min, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, smacznego