Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne!
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 80
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 76
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 70
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 716
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 30
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 80
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 76
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 70
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 716
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 30
Składniki
Masło (60 gr), cukier (pół szklanki), jajko i aromat zmiksować na jednolitą masę (5-10 minut). Mleko i mąkę (wymieszaną wcześniej z proszkiem i solą) dodać do masy i wymieszać drewnianą łyżką (nie miksować). Pokroić rabarbar (4-5 gałązek)
Ciasto wylać na okrągłą tortownicę (najlepiej o średnicy 20 cm; ja miałam większą – 24 cm, dlatego nie jest zbyt wysokie). Wyłożyć kawałki rabarbaru. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut (moje się piekło 50 minut - kiepski piekarnik).
Zostawić w formie do lekkiego wystygnięcia na 10 minut. Po tym czasie rozpuścić masło. Wymieszać cukier i cynamon. Ciasto przełożyć na kratę, posmarować masłem i posypać cukrem z cynamonem. Pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
SMACZNEGO!
*Wykorzystano przepis z Australian Women''s Weekly, zmodyfikowano o rabarbar ;)