Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite połączenie kwaskowatego rabarbaru ze słodką bezą. Ciasto jest tak proste w przygotowaniu, że każdy laik jest w stanie je upiec bez problemu. Idealnie sprawdzi się jako deser dla gości, którzy przyszli wspólnie grillować.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 45
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1201
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 239
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 45
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1201
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 239
Składniki
Rabarbar umyj, osusz i obierz. Pokrój w kostkę.
Mąkę przesiej na stolnicę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj żółtka. Całość zagnieć.
Gotowe ciasto rozwałkuj i przełóż na blaszkę. Ponakłuwaj w kilku miejscach.
Na ciasto wyłóż rabarbar – postaraj się, aby był równomiernie rozłożony.
Przygotuj bezę. Białka zacznij ubijać ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypuj cukier. Miksuj do momentu, aż piana po obróceniu miski do góry dnem nie będzie spływać po ściankach.
Ubite białka wyłóż na rabarbar, wyrównaj z wierzchu. Całość piecz przez 50 minut w 170 stopniach Celsjusza
Ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.