Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak się nie chce to najlepiej wychodzi
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia,3/4 szklanki cukru,aromat i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i szybko rękoma zagnieść ciasto.podzielić na dwie części.
2. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylepić ją większym kawałkiem ciasta i wstawić do lodówki . Mniejszy kawałek ciasta zawinąć w folię spożywczą i również wstawić do lodówki.
budynie ugotuj według przepisu na opakowaniu,plus mąka ziemniaczana i 1/4szklanki cukru.
Do ciepłego budyniu dodać pokrojony rabarbar, borówki i wymieszać. Masę wyłożyć na schłodzone ciasto w blaszce.drugą część ciasta pokruszyć i posypać nim wierzch ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C.około 50 minut.