Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z rabarbarem i polewą z kwaśnej śmietany. Idealne połączenie kwaskowych owoców i lekkiej, delikatnej warstwy śmietanowo-jogurtowej. Ważne jest, żeby już po pół godziny nakryć ciasto papierem do pieczenia lub folią, ponieważ szybko się przyrumienia
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9452
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 195
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 228
Pomysł na prosty szybki obiad, który uwielbia moja rodzina. Pulpeciki w sosie...
Odsłon: 29
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 9452
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 195
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 228
Pomysł na prosty szybki obiad, który uwielbia moja rodzina. Pulpeciki w sosie...
Odsłon: 29
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 17
Składniki
Składniki na kruche ciasto szybko zagnieść. Uformować kulę, trochę przypłaszczyć ją dłonią, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny. W tym czasie przygotować rabarbar. Umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki.
Przygotować polewę: jajka rozbić. Żółtka utrzeć z cukrem na pianę. Dodać kwaśną śmietanę, jogurt i skrobię. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie dodać.
Formę do pieczenia 24 cm wyłożyć papierem. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować dość cienko, bo ciasta nie jest za dużo i wyłożyć nim foremkę. Ponakłuwać widelcem i posypać bułką tartą lub mielonymi orzechami. Rabarbar rozłożyć równomiernie na cieście i teraz wylać polewę jajeczną.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez godzinę. Ponieważ polewa szybko się przyrumienia, ważne jest, żeby ciasto nakryć, gdy minie pół godziny. Ciasto nie bedzie przypalone i pięknie się upiecze. Podawać z lodami lub rabarbarem na gęsto.