Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto z rabarbarem i truskawkami, szybkie, proste, a za razem smaczne i jak tylko rabarbar się pojawia to ciasto gości na moim stole.
blaszka, nóż, mikser, drewniana łyżka, papier do pieczenia,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2491
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415186
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2491
Składniki
Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki kroimy na kawałki grubości do 1,5 cm. mieszamy z 3 łyżkami cukru. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, ubijając je na sztywno masę ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier i żółtka cały czas miksując aż cukier sie rozpuści , potem dodajemy olej, miksujemy do połączenia składników, Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą , delikatnie łączymy drewnianą łyżką z masą jajeczną. Ciasto przelewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia(blacha o wymiarach 25 /36 cm). Na ciasto kładziemy odciśnięty z soku rabarbar oraz pomiędzy rabarbar truskawki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.