Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto z rabarbarem i truskawkami, szybkie, proste, a za razem smaczne i jak tylko rabarbar się pojawia to ciasto gości na moim stole.
blaszka, nóż, mikser, drewniana łyżka, papier do pieczenia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki kroimy na kawałki grubości do 1,5 cm. mieszamy z 3 łyżkami cukru. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki. Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek, ubijając je na sztywno masę ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier i żółtka cały czas miksując aż cukier sie rozpuści , potem dodajemy olej, miksujemy do połączenia składników, Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą , delikatnie łączymy drewnianą łyżką z masą jajeczną. Ciasto przelewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia(blacha o wymiarach 25 /36 cm). Na ciasto kładziemy odciśnięty z soku rabarbar oraz pomiędzy rabarbar truskawki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.