Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i szybko znika.Jako dodatku użyłam kefiru-wyszło przepyszne :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1230
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 843
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1230
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 843
Składniki
Składniki wyjmujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do miski wbijamy jajka. Dodajemy cukier i ucieramy do białości. Następnie dodajemy kefir oraz olej. Miksujemy do połączenia składników. Następnie cały czas miksujemy i porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Blaszkę 35x25 wykładamy papierem do pieczenia.Do blaszki wlewamy ciasto. Na cieście układamy pokrojony rabarbar oraz truskawki. Na wierzchu posypujemy cukrem waniliowym. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka ok 30-35 minut, funkcja góra-dół. Przed podaniem posypujemy jeszcze cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!