Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
na biszkopt ubić białka z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia upiec biszkopt wierzch biszkoptu odciąć(o grubości centymetrowej) posmarować dżemem porzeczkowym zwinąć w roladę pokroić w centymetrowe paski
2 szklanki mleka zagotować z cukrem do jednej szklanki wsypać budyń i łyżkę mąki ziemniaczanej ugotować budyń do gorącego wsypać 2 galaretki żółte dobrze wymieszać jak wystygnie dodać margarynę i utrzeć na na gładką masę wyłożyć masę na biszkopt poukładać na masie pociętą roladę zalać tężejącą galaretką porzeczkową można dać dwie wtedy będzie wyższy i SMACZNEGO