Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 949
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 949
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Składniki
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywno .Dodajemy stopniowo żółtka A następnie mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy w 170* 15 minut MASA; Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitej smietanki dodajemy stopniowo serki mascarpone Na masę układamy maliny i zalewamy galaretką malinową.
Dobre rady; Na zimny biszkopt wykładamy masę. Umieszczamy w lodówce. Układamy maliny i lekko zalewamy galaretką , aby się przykleiły i nie pływały. Gdy galaretka lekko stężeje, wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Ciasto zrobiłam w kwadratowej tortownicy 25/25.