Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto w wykonaniu, a smak rewelacyjny.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253604
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1820
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253604
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Mąkę przesiewamy dodając proszek do pieczenia oraz sól. Do oddzielnej miseczki przekładamy masło, cukier i ucieramy ręcznie lub mikserem na puszystą masę ok. 3 minut. Następnie dodajemy jajko, jogurt i wanilię, mieszamy. Gdy masa jest już połączona dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Ciasto przekładamy do tortownicy o śr. ok. 26 cm wcześniej wysmarowaną masłem i lekko oproszoną cukrem. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki, następnie kroimy na ćwiartki lub połówki. Wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok. 50 min. do zarumienienia skórki ciasta. Podajemy ostudzone, ja niestety nie poczekałam i ciężko mi się je kroiło. Smacznego.