Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 142
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8507
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 142
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8507
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem pieczenia i wylej ciasto. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek. Wymieszaj. Na wystudzony biszkopt wyłóż masę śmietanową i ułóż truskawki.
Dowolną galaretkę ( u mnie przezroczysta) przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.