Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 191
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 215
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 44
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 191
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 215
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 44
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem pieczenia i wylej ciasto. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek. Wymieszaj. Na wystudzony biszkopt wyłóż masę śmietanową i ułóż truskawki.
Dowolną galaretkę ( u mnie przezroczysta) przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.