Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto.
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 782
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 189
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 98
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 782
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 189
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 98
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem pieczenia i wylej ciasto. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek. Wymieszaj. Na wystudzony biszkopt wyłóż masę śmietanową i ułóż truskawki.
Dowolną galaretkę ( u mnie przezroczysta) przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.