Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie możesz się zdecydować, czy upiec na weekend sernik, czy ciasto owocowe? Rozwiąż swój dylemat, przygotowując przepyszne ciasto z twarogiem i owocami!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3196
Składniki
Ogrzej wszystkie składniki do temperatury pokojowej.
Przygotuj masę twarogową. Utrzyj jajko z cukrem na puszystą masę. Połącz ją ze skrobią ziemniaczaną, a następnie z płynnym, przestudzonym masłem i ekstraktem waniliowym. Wymieszaj dokładnie z twarogiem.
Przygotuj ciasto. Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodaj do niej po jednym jajku, a następnie śmietanę.
Przesiej do masy mąkę, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wymieszaj składniki szpatułką – tylko do połączenia.
Natłuść i oprósz bułką tartą formę o wymiarach 20x30 cm. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Na ciasto wysyp równomiernie borówki i lekko wciśnij je do środka. W cieście porób łyżką dołki i umieść w nich porcje masy serowej.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 170ºC. Piecz przez około godzinę.
Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.