Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne ciasto z wiśniami moim zdaniem zadowoli każdego amatora słodkich wypieków!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2768
Polecam.
Odsłon: 1348
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8125
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2768
Polecam.
Odsłon: 1348
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Podzielić na 2 części- mniejszą i większą, schować do zamrażalnika na ok. 1 godz. Wydrylowane, umyte i osuszone wiśnie połączyć z cukrem i bułką tartą. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać budyń i na koniec wlać olej, zmiksować na najniższych obrotach. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć większą część ciasta, owoce i pianę. Na górę zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!