Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle smaczne ciasto z wiśniami moim zdaniem zadowoli każdego amatora słodkich wypieków!
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 716
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 62
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 46
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 716
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 62
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 46
Składniki
Składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć. Podzielić na 2 części- mniejszą i większą, schować do zamrażalnika na ok. 1 godz. Wydrylowane, umyte i osuszone wiśnie połączyć z cukrem i bułką tartą. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać budyń i na koniec wlać olej, zmiksować na najniższych obrotach. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć większą część ciasta, owoce i pianę. Na górę zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!