Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i mega szybkie w wykonaniu ciasto z wiśniami. 10 minut przygotowań i 45 minut pieczenia. Polecam.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Masło rozpuszczamy. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, miksujemy na wysokich obrotach do momentu powstania puszystej jasnej masy. Następnie wlewamy cienką strużką rozpuszczone masło. Chwilkę miksujemy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i szpatułką mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na dwie części, do jednej wsypujemy kakao i wlewamy 3 łyżki wody. Mieszamy do połączenia się składników. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasną masę, następnie ciemną. Wiśnie myjemy, drylujemy i wykładamy na ciasto. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)