Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne ciasto, trzy warstwy z kremem i masą wiśniową świetnie się łączą tworząc superowy smak!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach. Masa z wiśniami: Na litrze kompotu z wiśni (gdy nie ma tyle w słoiku uzupełniamy wodą) przyrządzamy galaretki kiwi. Gdy będą zimne wsypujemy do nich wydrylowane wiśnie.
Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w pół szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: Ciasto- tężejąca masa z wiśniami- ciasto z kakao- masa śnieżkowa-ciasto- polewa