Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne ciasto, trzy warstwy z kremem i masą wiśniową świetnie się łączą tworząc superowy smak!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach. Masa z wiśniami: Na litrze kompotu z wiśni (gdy nie ma tyle w słoiku uzupełniamy wodą) przyrządzamy galaretki kiwi. Gdy będą zimne wsypujemy do nich wydrylowane wiśnie.
Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w pół szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: Ciasto- tężejąca masa z wiśniami- ciasto z kakao- masa śnieżkowa-ciasto- polewa