Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas ostatnich zakupów wpadły mi w oko śliwki...i sama wpadłam jak śliwka w kompot ! Zachciało mi się smaku i zapachu wprost z lata... akurat te importowane były baaardzo słodkie,dodałam więc żurawiny,żeby ciasto wyszło bardziej kwaskowe...
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3174
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 573
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3174
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 573
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Jajka ubić z cukrem na kogel mogel.Dodać olej,wodę,proszek,zapach i mąkę.Miksować kilka minut na gładką masę.Przelać ciasto do prostokątnej formy (25 x 30 ) ,posypać żurawiną i ułożyć pokrojone w ćwiartki śliwki skórką do dołu.Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika(175) i piec 45-50 minut.Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO