Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami to ciasto , które o tej porze roku bardzo często ląduje na moim stole. Ciasto proste w przygotowaniu, ale również bardzo pyszne , na jednym kawałku się nie skończy.
miska, blaszka , papier do pieczenia, nóż, ręcznik papierowy, mikser,
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, ciasto podzielić na 2 części większą i mniejszą część. Większą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód wyłożyć większą częścią ciasta i podpiec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód wyłożyć oczyszczone z pestek połówki śliwek ( skórką do dołu), oprószyć cynamonem. Z białek i cukru waniliowego ubić sztywną pianę , pod koniec ubijania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, lekko wymieszać i wyłożyć na na śliwki. Na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto. Piec góra - dół w 180 stopniach przez 45 minut. ( w zależności od piekarnika , najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.;) Smacznego