Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami to ciasto , które o tej porze roku bardzo często ląduje na moim stole. Ciasto proste w przygotowaniu, ale również bardzo pyszne , na jednym kawałku się nie skończy.
miska, blaszka , papier do pieczenia, nóż, ręcznik papierowy, mikser,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 214
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 643
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 214
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 643
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, ciasto podzielić na 2 części większą i mniejszą część. Większą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód wyłożyć większą częścią ciasta i podpiec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód wyłożyć oczyszczone z pestek połówki śliwek ( skórką do dołu), oprószyć cynamonem. Z białek i cukru waniliowego ubić sztywną pianę , pod koniec ubijania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, lekko wymieszać i wyłożyć na na śliwki. Na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto. Piec góra - dół w 180 stopniach przez 45 minut. ( w zależności od piekarnika , najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.;) Smacznego