Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto biszkoptowe z zatopionymi śliwkami i chrupiącą kruszonką.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
ciasto biszkoptowe- Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąkę z budyniami i proszkiem. Wymieszać już łopatką. Na koniec wmieszać olej. Wylać do blaszki z papierem do pieczenia 22x36.
Porozrzucać połówki śliwek,brzuszkiem w dół.Jak są kwaśne, to można dodać po szczypcie cukru, na śliwkę.(tutaj były mrożone)
posypka- Zmiksować wszystkie składniki na kruszonkę. Można rękoma rozkruszyć.Kruszonkę rozsypać na śliwkach.
Piec ok. 50-60 min. w 175*C.
lukier-Rozetrzeć puder z sokiem i odrobiną gorącej wody, na lejącą papkę.Polać zimne ciasto. Można tylko oprószyć cukrem pudrem.