Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami i bitą śmietaną z dodatkiem galaretki agrestowej to świetne połączenie lekkiej pianki i pysznych śliwek.
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 6092
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 890
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 6092
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 890
Składniki
Masło posiekać z mąką, smalcem i proszkiem do pieczenia.
Żółtka z cukrem i z cukrem z wanilią utrzeć, wymieszać ze śmietaną.
Połączyć z mąką, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki.
Następnie rozwałkować i włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/36 cm. Nakłuć widelcem, posypać pokruszonymi biszkoptami i wsypać osączone z syropu śliwki.Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.
Galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, połączyć z płynną galaretką ( pozostawić 1 łyżkę)
Wyłożyć na upieczone, zimne ciasto.
Odłożoną 1 łyżkę płynnej galaretki wymieszać z 3-4 łyżkami wrzącej wody, ostudzić i ozdobnie oblać piankę. Włożyć do lodówki do stężenia.