Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto i kwaskowate śliwki węgierki to raj dla podniebienia.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 184
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 182
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 184
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 182
Składniki
Przygotuj kwadratową blachę 25/25 Margarynę miksujemy z cukrami, następnie dodajemy po całym jajku. Nie przerywając miksowania dosypujemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną od spodu papierem do pieczenia blaszkę. Dajemy ciastu ''odpocząć''. W między czasie płuczemy i usuwamy pestki ze śliwek. Układamy je skórką w dół na powierzchni placka, lekko dociskając. Ciasto pieczemy ok 50 minut w 150-160 * Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.