Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto i kwaskowate śliwki węgierki to raj dla podniebienia.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203308
Składniki
Przygotuj kwadratową blachę 25/25 Margarynę miksujemy z cukrami, następnie dodajemy po całym jajku. Nie przerywając miksowania dosypujemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną od spodu papierem do pieczenia blaszkę. Dajemy ciastu ''odpocząć''. W między czasie płuczemy i usuwamy pestki ze śliwek. Układamy je skórką w dół na powierzchni placka, lekko dociskając. Ciasto pieczemy ok 50 minut w 150-160 * Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.