Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie ciasto. Puszyste , łatwe w przygotowaniu z nutką orzechów i słonecznka.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2250
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 418
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 835
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17342
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2250
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 418
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 835
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17342
Składniki
Białka oddzielam od żółtek , ubjam na sztywno. Dodaję cukier , żółtka i oej i cągle ubijam.Mąkę , proszek do pieczenia i kakao mieszam ze sobą i dodaję do masy .Szybko mieszam i na konec dodaję połowę orzechów , mieszam łyżką i wylewam na blachę wyłożoną papierem do peczenia. Piekę z termoobiegem ok.30 min. w tem. 170 stopni.Po upieczeniu wyjmuję i studzę.
Żelantynę rozpuszczam w odrobinie gorącej wody i studzę. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję połowę mleka z puszki i ciągle mieszając wlewam żelantynę. Upieczone ciasto kroję na dwie części .Masę wylewam na jedną i przykrywam drugą.
Do garnka wlewam pozostałe mleko , wkładam słonecznik i resztę orzechów. Podgrzewam na małym ogniu ciągle mieszając . Kiedy masa zacznie gęstnieć wykładam na wierzch ciasta. Przy podgrzewaniu trzeba uważać , lubi się przypalać. Ciasto wkładam do lodówki na min. 2 godz.