Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 462
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 462
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Składniki
Szpinak rozmrozić,dobrze odcisnąć,dodać do niego pól szklanki oleju i zmiksować
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać,dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać,następnie dodać mąkę ,proszek i resztę oleju ,ciągle ubijając na koniec dodać szpinak i wszystko razem dokładnie wymieszać
Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24/36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp 180-200stopni
Ciasto można przełożyć masą budyniową lub bitą śmietaną albo pozostawić bez przełożenia
Ja przełożyłam bitą śmietaną.0,5 litra śmietany 30% ubić z 5 łyżkami cukru pudru i 4 śmietan-fixami.Ciasto przekroić na pół ,połowę śmietany wyłożyć na jedną część ciasta,przykryć drugą połową i górę posmarować resztą śmietany.Na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę jedną galaretkę agrestową