Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, dwukolorowe ciasto zebra, które idealnie sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie prezentuje się na talerzu. Jego przygotowanie jest naprawdę proste. Wystarczy przełożyć składniki do miski, zmiksować, przelać do formy i upiec.
tortownica o średnicy 26 cm
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2137
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 436
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1364
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2137
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 436
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1364
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku. Masę jajeczną łączymy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Składniki delikatnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy wodę gazowaną oraz olej. Mieszamy do momentu połączenia wszystkich składników.
Surowe ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej z nich dodajemy 3 łyżki mąki, do drugiej 3 łyżki kakao.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Na środek przelewamy naprzemiennie po 3-4 łyżki jasnego i ciemnego ciasta.
Ciasto zebra pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy na kratce.