Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę piaskową - Zebra
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 829
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1836
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 829
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 1836
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Do wysmarowanej tłuszczem formy wylewać na przemian raz ciasto białe a raz z kakao. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 40-45 minut lub do suchego patyczka.