Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę piaskową - Zebra
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3862
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3862
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Do wysmarowanej tłuszczem formy wylewać na przemian raz ciasto białe a raz z kakao. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 40-45 minut lub do suchego patyczka.