Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonny ale smaczny przekładaniec
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Margarynę, cukier, żółtka ucieramy na puszystą masę, potem dodajemy mąkę, proszek, amoniak oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części: do jednej dodajemy orzechy, do drugiej kakao a do trzeciej 2 łyżki mąki. Ciasto wykładamy na blachę 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy placki tak mniej wiecej ok 20 -25 minut. w 165st
2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2,5 szkl. wody, gdy się trochę zetnie dodajemy filiżankę wiśni lub innych owoców. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szkl. wody i gdy przestygnie łączymy z ubitą śmietaną. Jeśli chcemy możemy dosłodzić cukrem pudrem.
Orzechowy placek smarujemy galaretką z wiśniami, następnie kładziemy placek kakaowy, smarujemy powidłami, na to wykładamy śmietanę i przekładamy białym plackiem i polewamy polewą bądź lukrem.