Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe croissanty z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 2 składników. Serwuj je solo lub z ulubionymi dodatkami. Na słodko można podać je z domowym dżemem, kremem czekoladowym bądź pistacjowym. W wersji na słono sprawdzi się ulubiona szynka, sałata i ogórki lub pomidorki koktajlowe.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3339
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6772
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3339
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6772
Składniki
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na równej wielkości trójkąty. Każdy z trójkątów posmaruj roztopionym masłem.
Zwiń rogaliki zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka trójkąta.
Croissanty z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).