Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe croissanty z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 2 składników. Serwuj je solo lub z ulubionymi dodatkami. Na słodko można podać je z domowym dżemem, kremem czekoladowym bądź pistacjowym. W wersji na słono sprawdzi się ulubiona szynka, sałata i ogórki lub pomidorki koktajlowe.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
Składniki
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na równej wielkości trójkąty. Każdy z trójkątów posmaruj roztopionym masłem.
Zwiń rogaliki zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka trójkąta.
Croissanty z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).