Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe croissanty z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 2 składników. Serwuj je solo lub z ulubionymi dodatkami. Na słodko można podać je z domowym dżemem, kremem czekoladowym bądź pistacjowym. W wersji na słono sprawdzi się ulubiona szynka, sałata i ogórki lub pomidorki koktajlowe.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 53
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na równej wielkości trójkąty. Każdy z trójkątów posmaruj roztopionym masłem.
Zwiń rogaliki zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka trójkąta.
Croissanty z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).