Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe croissanty z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 2 składników. Serwuj je solo lub z ulubionymi dodatkami. Na słodko można podać je z domowym dżemem, kremem czekoladowym bądź pistacjowym. W wersji na słono sprawdzi się ulubiona szynka, sałata i ogórki lub pomidorki koktajlowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8460
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4627
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 678
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8460
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1230
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4627
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 678
Składniki
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na równej wielkości trójkąty. Każdy z trójkątów posmaruj roztopionym masłem.
Zwiń rogaliki zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka trójkąta.
Croissanty z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).