Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę Włoch z Polsce. Warto spróbować.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 57
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 472
Składniki
Forma 25 cm. Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować na okrąg, tak by pokrył dno i boki formy. Przykryć papierem do pieczenia, wysypać groszki do pieczenia lub fasolę . Ciasto piec w 180 C , przez ok. 15-20 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, zdjąć papier do pieczenia wraz z obciążeniem i posmarować dżemem. Pozostałą część ciasta rozwałkować, powycinać paski i ułożyć je na wierzchu ciasta tworząc ukośną kratkę. Ciasto piec kolejne 15-20 minut do momentu aż wierzch ciasta się przyrumieni.