Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowa babka piaskowa w dwóch kolorach"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do misy. Dodać cukier i cukier wanilinowy, jajka, olej, startą cukinię i delikatnie wymieszać. Orzechy włoskie drobno zetrzeć i dodać do misy. Dobrze wymieszać.
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić 2/3 porcji ciasta. Resztę ciasta równomiernie wymieszać z kakao i przelać do formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 45-50 minut.
Gdy babka nieco ostygnie w formie, ostrożnie przełożyć ją na kratkę kuchenną. Tuż przed podaniem suto ją oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco