Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 87 sztuk. Proste i tanie i tradycyjne wypieki !
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12191
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, śmietany i żółtek zagniatamy jednolite ciasto na stolnicy. Następnie ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na noc do lodówki. Rano ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 milimetrów i wycinamy różnymi foremka ciasteczka. Ciasteczka smarujemy białkiem i maczamy w cukrze i układamy na posmarowanej tłuszczem foremce. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.