Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 87 sztuk. Proste i tanie i tradycyjne wypieki !
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52008
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 118
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52008
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 118
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, śmietany i żółtek zagniatamy jednolite ciasto na stolnicy. Następnie ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na noc do lodówki. Rano ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 milimetrów i wycinamy różnymi foremka ciasteczka. Ciasteczka smarujemy białkiem i maczamy w cukrze i układamy na posmarowanej tłuszczem foremce. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.