Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi 87 sztuk. Proste i tanie i tradycyjne wypieki !
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 101
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 177
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 304
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 101
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 177
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 304
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, śmietany i żółtek zagniatamy jednolite ciasto na stolnicy. Następnie ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na noc do lodówki. Rano ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 milimetrów i wycinamy różnymi foremka ciasteczka. Ciasteczka smarujemy białkiem i maczamy w cukrze i układamy na posmarowanej tłuszczem foremce. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach.