Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4888
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10928
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4888
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10928
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru na sztywno ,dodać mak i kokos ,wymieszać.Upiec na blaszce o wymiarach 26/38 cm.
Ugotować budyń .Żółtka wymieszać z 2 łyżkami cukru ,mąką ziemniaczaną ,cukrem waniliowym i 1/2 szklanki mleka .Resztę mleka zagotować .Do gotującego się mleka wlać żółtka i gotować aż masa zgęstnieje .Dobrze mieszać podczas gotowania ,aby nie zrobiły się grudki
Utrzeć masło z 2 łyżkami cukru i dodawać po trochu ugotowany i przestudzony budyń .Ucierać.Można dodać sok z połowy cytryny
Banany pokroić w kostkę i dodać do masy ,wymieszać.Wyłożyć na upieczone i przestudzone ciasto
Biszkopty maczać w alkoholu i układać na masie.Polać polewą czekoladową.Na każdym biszkopcie układać po rodzynku
W wersji dla dzieci biszkopty można nasączyć wodą z dodatkiem cytryny i cukru