Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 22
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 826
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 359
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 141
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 22
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 826
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 359
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 141
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru na sztywno ,dodać mak i kokos ,wymieszać.Upiec na blaszce o wymiarach 26/38 cm.
Ugotować budyń .Żółtka wymieszać z 2 łyżkami cukru ,mąką ziemniaczaną ,cukrem waniliowym i 1/2 szklanki mleka .Resztę mleka zagotować .Do gotującego się mleka wlać żółtka i gotować aż masa zgęstnieje .Dobrze mieszać podczas gotowania ,aby nie zrobiły się grudki
Utrzeć masło z 2 łyżkami cukru i dodawać po trochu ugotowany i przestudzony budyń .Ucierać.Można dodać sok z połowy cytryny
Banany pokroić w kostkę i dodać do masy ,wymieszać.Wyłożyć na upieczone i przestudzone ciasto
Biszkopty maczać w alkoholu i układać na masie.Polać polewą czekoladową.Na każdym biszkopcie układać po rodzynku
W wersji dla dzieci biszkopty można nasączyć wodą z dodatkiem cytryny i cukru