Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne, mocno cynamonowe ciasteczka, które poprawią nam nastrój i rozpieszczą zmysły swym pięknym aromatem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Do miski wsypujemy obie mąki (zwykłą pszenną i pełnoziarnistą), proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Masło rozpuszczamy w rondelku, a następnie dodajemy do niego cukier i cynamon - wszystko dokładnie mieszamy. Gdy zawartość naczynia przestygnie, wbijamy 2 jajka i ponownie mieszamy dla dobrego połączenia składników.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami w misce i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na około 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształty za pomocą foremki.
Wycięte foremką ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)