Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4500
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1271
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34312
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 608
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4500
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1271
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34312
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 608
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.