Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3676
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3676
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.