Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3138
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 268
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3138
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 268
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 131
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.