Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44444
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 41
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44444
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.