Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 286
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 192
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 61
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 286
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 192
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajko i masło. Mieszamy mikserem do uzyskania kruszonki. Połowę rozsypujemy natłuszczonej blasze i dociskamy. Mus jabłkowy mieszamy z rodzynkami i rozsmarowujemy na cieście. (Jeśli mus zawiera dużo wody, lepiej posypać ciasto grysikiem przed wyłożeniem jabłek). Posypujemy pozostałą kruszonką. Pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st.