Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywnie czekoladowe, wilgotne i smakowite ciasto brownie z cynamonową nutą. Każdy kawałek tego ciasta rozpieści nasze kubki smakowe niesamowitym smakiem czekolady i aromatem cynamonu. Przepis w mniej klasycznej wersji, ale ta kombinacja smakuje mi najbardziej :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2058
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2304
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 172
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1560
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2058
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2304
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 172
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1560
Składniki
Kawałki masła i gorzkiej czekolady przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy olej, mieszamy dla dobrego połączenia składników i studzimy zawartość.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier trzcinowy, szczyptę soli i za pomocą miksera łączymy składniki.
Do ubitych jajek i cukru dodajemy ostudzone masło, olej oraz czekoladę i ponownie miksujemy. Na koniec do powstałej masy przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cynamon i dokładnie mieszamy.
Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy i dajemy mu chwilę "odpocząć". Po całkowitym ostudzeniu możemy pokroić nasze cynamonowe brownie z wilgotnym wnętrzem i kruchym wierzchem. * wierzch ciasta może popękać, ale jest to normalne przy pieczeniu brownie
Życzę smacznego! :)