Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w wykonaniu, chrupiące ciasteczka, przy pieczeniu których kuchnia pięknie pachnie cynamonem. To deser idealny na jesienne i zimowe wieczory.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5769
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 186
Składniki
Cynamon wymieszać z cukrem w miseczce. Ciasto francuskie rozłożyć, posypać na całej szerokości częścią mieszanki cynamonowej i lekko przyklepać.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Wierzch ciasta posypać mieszanką.
Następnie złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Tym razem posypać tylko jedną połowę ciasta mieszanką.
Złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić powstały rulon na plastry szerokości ok. 1 cm i ułożyć je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec palmiery w temperaturze 180 st. C przez ok. 15-20 minut, przewracając je na drugą stronę mniej więcej w połowie pieczenia.