Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ucierane ciasto z cytryną i kwiatami czarnego bzu. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 730
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 730
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Składniki
Tortownicę 20 -21 cm smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Baldachy czarnego bzu obcinamy małymi nożyczkami tak aby uzyskać prawie same kwiaty z pyłkiem i ew. cieniutkie łodyżki. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dolewamy mleko i sok z cytryny. Powinniśmy uzyskać ciasto średniej gęstości. Na koniec dodajemy kwiaty bzu i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C przez 40 minut. Doskonale smakuje z jogurtem naturalnym.