Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pachnące i bardzo smaczne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11998
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11998
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Kasię,cukier i cukier waniliowy,mleko rozpuścić.Wystudzić,do zimnego dodać jajka,pr.do pieczenia,mąkę,sok z dwóch cytryn oraz startą skórkę. Zmiksować,dodać rodzynki i wymieszać. Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta.Do pozostałej dodać kakao i zmiksować.Wyłożyć na jasną część ciasta. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.do tzw.suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i startą czekoladą. Smacznego życzę!