Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis genialny w swojej prostocie :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15911
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15911
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4819
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego i umieszczamy na środku tabliczkę czekolady. Ciasto po bokach nacinamy pod kątem. Górę i dół zawijamy do środka następnie boki naprzemiennie.
Gotowe ciastko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!