Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12124
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2496
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12124
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2496
Składniki
wykonanie spodu; Herbatniki pokruszyć na konsystencję piasku, masło roztopić. Połaczyć z herbatnikami i wylepić powstałą masą dno tortownicy. Wykonanie masy; Masło podgrzewamy, gdy się rozpuści dodajemy pokruszoną czekoladę i napęczniałe listki żelatyny. Powstanie sos czekoladowy, który odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i łączymy za pomoca szpatułki z zimnym sosem czekoladowym. Piankę wykładamy na ciasteczkowy spód. Dekorujemy startą czekoladą. Umieszczamy na kilka godzin w lodówce.