Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7523
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2495
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7523
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2495
Składniki
wykonanie spodu; Herbatniki pokruszyć na konsystencję piasku, masło roztopić. Połaczyć z herbatnikami i wylepić powstałą masą dno tortownicy. Wykonanie masy; Masło podgrzewamy, gdy się rozpuści dodajemy pokruszoną czekoladę i napęczniałe listki żelatyny. Powstanie sos czekoladowy, który odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i łączymy za pomoca szpatułki z zimnym sosem czekoladowym. Piankę wykładamy na ciasteczkowy spód. Dekorujemy startą czekoladą. Umieszczamy na kilka godzin w lodówce.