Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Tarta!Prosty przepis!ZAPRASZAM!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Przygotowujemy ciasto kruche.Wszystkie skladniki zagniatamy,dobrze wyrabiamy i na 30 min.dajemy do lodówki. Czekoladowy krem: 300ml smietany kremówki zagotowujemy i zalewamy nia czekolade mleczna i gorzka -jak na ganache ,dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Nastepnie forme do tarty smarujemy i opruszymy maka,rozwalkujemy ciasto ,dajemy do formy,formujemy.Piekarnik zalaczyc na 180 stopni góra/dól.Tarte musimy podpiec ok.20 min. Zostawic na chwile do wystygniecia.Ganache przemieszac i wylac na tarte. Wyrównac ,podekorowac malinami,migdalami i na noc zostawic w lodówce. SMACZNEGO!