Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna Tarta!Prosty przepis!ZAPRASZAM!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4666
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34347
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2046
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113732
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4666
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34347
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2046
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113732
Składniki
Przygotowujemy ciasto kruche.Wszystkie skladniki zagniatamy,dobrze wyrabiamy i na 30 min.dajemy do lodówki. Czekoladowy krem: 300ml smietany kremówki zagotowujemy i zalewamy nia czekolade mleczna i gorzka -jak na ganache ,dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Nastepnie forme do tarty smarujemy i opruszymy maka,rozwalkujemy ciasto ,dajemy do formy,formujemy.Piekarnik zalaczyc na 180 stopni góra/dól.Tarte musimy podpiec ok.20 min. Zostawic na chwile do wystygniecia.Ganache przemieszac i wylac na tarte. Wyrównac ,podekorowac malinami,migdalami i na noc zostawic w lodówce. SMACZNEGO!