Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być lepsze połączenie niż czekolada i wiśnie? Raczej nie. Oto czekoladowe brownie z wiśniami, które oczaruje cię smakiem.
Wymiary: 24 x 24 cm
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
W rondelku podgrzej i wymieszaj masło z 1/3 cukru oraz posiekaną czekoladą. Kiedy całość się połączy, odstaw do lekkiego wystudzenia.
W misce ubij jajka z pozostałą częścią cukru. Masa powinna zrobić się jasna i puszysta. Wlej do niej zawartość rondelka. Ubijaj dalej aż do całkowitego połączenia.
W drugiej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sól. Dodaj całość o wcześniej przygotowanej masy i zmiksuj krótko. Wmieszaj teraz delikatnie wiśnie z pomocą łyżki lub szpatułki.
Przygotuj formę o wymiarach 24 x 24 cm i posmaruj ją delikatnie masłem. Wlej masę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 35-40 minut.