Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na jedne z najlepszych amerykańskich ciasteczek. Słodkie, pełne czekolady, idealnie miękkie o ciągnącej się konsystencji. Do ich przygotowania nie potrzebujesz żadnych wyszukanych składników, zapewne większość masz w swojej kuchni. Jedyne, o czym musisz pamiętać to, że masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dzięki temu z łatwością zmiksujesz je z pozostałymi składnikami.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1360
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12211
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1360
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12211
Składniki
W misce wymieszaj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Miękkie masło zmiksuj z białym i brązowym cukrem. Następnie wbij jajka, dodaj pastę waniliową i ponownie zmiksuj.
Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę i ponownie zamieszaj.
Z ciasta uformuj kulę, owiń w papier do pieczenia i włóż na godzinę do lodówki.
Z zimnego ciasta odrywaj kawałki, w rękach formuj kulki o wielkości większej niż orzech włoski. Układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia zachowując duże odstępy.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.
Po wyjęciu ułóż na kratce do całkowitego wystygnięcia.