Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, z orzechami i bananami. Proste do wykonania i szybko znika.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113127
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 874
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 637
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113127
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 527
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 874
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 637
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Banany zmiksować na puree.
W dużym garnku roztopić czekoladę z masłem, dodać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści, a masa będzie jednolita.
Do masy czekoladowej dodać orzechy, banany, jajka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok. 35-40 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)