Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, z orzechami i bananami. Proste do wykonania i szybko znika.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 417
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 417
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 57
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Banany zmiksować na puree.
W dużym garnku roztopić czekoladę z masłem, dodać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści, a masa będzie jednolita.
Do masy czekoladowej dodać orzechy, banany, jajka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok. 35-40 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)