Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, z orzechami i bananami. Proste do wykonania i szybko znika.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Banany zmiksować na puree.
W dużym garnku roztopić czekoladę z masłem, dodać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści, a masa będzie jednolita.
Do masy czekoladowej dodać orzechy, banany, jajka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok. 35-40 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)